Strategi Menaikkan Harga

Strategi Menaikkan Harga

Pelanggan mudah pergi, jika harga produk tiba-tiba naik.

Tingginya kenaikan harga keperluan pokok biasanya menimbulkan dilema bagi para pelaku perniagaan. Di satu sisi, kos pengeluaran akan membengkak, sementara di sisi lain timbul ketakutan akan kehilangan pelanggan ketika memutuskan untuk menaikkan harga jual.


Isu mengenai harga memang sangat sensitif. Sebagai pelaku perniagaan, anda tentu tidak mahu rugi dengan kenaikan harga pengeluaran. Kerana itu, anda perlu berhati-hati sebelum membuat keputusan menaikkan harga jual.

Dikutip dari inc.com, inilah langkah tepat menaikkan harga jual, tanpa kehilangan pelanggan:

Pelanggan harus menjadi orang pertama yang tahu apabila anda membuat keputusan menaikkan harga jual. Katakan saja bahawa harga akan naik mulai minggu depan atau bulan depan. Anda juga harus boleh menjelaskan secara logik, mengapa anda menaikkan harga jual.


Tingkatkan kualiti. Akan ada peniaga yang berfikir untuk tidak menaikkan harga jual, namun mereka menurunkan kualiti produk. Langkah seperti itu justru akan membuat pelanggan kecewa dan pergi. Jadi, langkah yang baik adalah mengimbangi kenaikan harga tersebut dengan peningkatan kualiti.

Berikan pilihan kedua. Anda tahu mengapa banyak sekali pengeluar besar yang menawarkan pilihan pakej jimat? Cara itu ternyata mampu mengikat pelanggan agar tidak pergi.
Previous
Next Post »
1 Komentar
avatar
Anonim 02:59
delete

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

Balas

Ads by google