4 Tip Menyeleksi Partner Perniagaan

4 Tip Menyeleksi Partner Perniagaan

Adakalanya, membina perniagaan dengan rakan menghasilkan sesuatu yang besar. Namun tak sedikit pula persahabatan menjadi retak hanya kerana perniagaan.
Pepatah mengatakan: "lebih baik memiliki teman dari perniagaan ketimbang berniaga dengan kawan". Hal itu mengambarkan betapa partner dalam perniagaan boleh menyulitkan atau membantu perkembangan perniagaan anda.


Jika anda sedang memulakan membina perniagaan dan memerlukan partner, beberapa cadangan berikut mungkin boleh menjadi pertimbangan.

Visi yang sama. Partner yang mempunyai visi yang sama dengan anda akan memudahkan arah pembangunan perniagaan. Cara untuk mengetahui visi calon partner perniagaan anda adalah dengan melakukan pendekatan personal dan lebih sengit dalam berdiskusi.

Ikat dengan komitmen bertulis. Selepas anda mencari orang dengan visi perniagaan yang sama, ikatlah dengan menuliskan komitmen bersama. Perjanjian hitam di atas putih akan menunjukkan keseriusan anda dan partner. Jangan lupa melakukan perjanjian pembagian hasil.

Berkongsi jobdesk. Perniagaan yang baik adalah perniagaan yang diuruskan oleh orang-orang yang paham tugas masing-masing. Jadi apabila anda mempunyai partner perniagaan, pastikan anda dan mereka telah menentukan pembahagian tugas masing-masing.
 

Wanprestasi. Jika ternyata kerja sama anda dan partner terhenti di tengah jalan, maka anda dan partner harus memikirkan pembahagian aset dan perlindungan kerugian. Bicarakan itu sejak awal dengan saling jujur.

Sudah bersedia untuk mencari partner perniagaan yang sesuai?
Previous
Next Post »
1 Komentar
avatar
Anonim 03:09
delete

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

Balas

Ads by google